Po přípravě domácího bubble tea mi ve špajzu zbylo (na můj vkus) ještě velké množství tapiokových perel.. Po (dlouuuuuuuhééém :D) přemýšlení z nich nakonec vznikl tenhle kokosovo-tvarohový dezert. Je výbornou alternativou klasického pudingu, tapiokové perly jsou velmi chutné a navíc neobsahují lepek, takže dezert mohou ochutnat i lidé s bezlepkovou dietou. Místo kokosu lze samozřejmě použít třeba vanilka nebo skořice..☺
- 70 g tapiokových perel
- 400 - 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 1 vanička tvarohu
- strouhaný kokos
- čerstvé/mražené ovoce
- meduňka na ozdobu
Postup
Tapiokové perly nasypeme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 2 - 3 hodiny nabobtnat. Následně slijeme vodu, perly přendáme do hrnce, přidáme mléko, přivedeme k varu a dochutíme kokosem a cukrem (obojí přidáváme podle chuti, s kokosem nemusíme šetřit). Za občasného míchání necháme směs zhoustnout - přibližně na konzistenci pudingu (pokud je směs moc hustá, můžeme postupně ředit mlékem). Již takto připravený dezert můžeme podávat - jako tapiokový puding.
Abychom ho ale od pudingu alespoň trochu odlišili, tak do vychladlé hmoty zamícháme vaničku měkkého tvarohu. Nalijeme do skleniček a ozdobíme ovocem - v mém případě rybízem (skvěle doplní sladkou chuť pudingu, ke kokosu se výborně chuťově hodí například i ananas), navrch dozdobíme meduňkou a můžeme servírovat.
Dobrou chuť
N. ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat