Osvěžující, lehké, lahodné a jednoduché - mangové lassi. Při přípravě tohoto nápoje je důležité, aby mango bylo opravdu zralé, jedině tak je krásně šťavnaté a dodá lassi tu správnou chuť i konzistenci. Skvěle se hodí v létě k bazénu, nejen proto, že má svěží chuť, ale tropické mango obsahuje spoustu vitaminů, v neposlední řadě karoten, který podporuje opálení.
- 200 - 300 g manga
- 250 g bílého jogurtu
- 100 ml mléka (lze použít například rýžové, mléko také můžeme vynechat úplně a přidat o něco více jogurtu)
- led
Postup
Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přimícháme bílý jogurt a rozředíme mlékem. Na dochucení můžeme použít limetovou šťávu, kardamon nebo třtinový cukr. V mixéru nadrtíme led, ledovou tříští naplníme skleničky a zalijeme mangovým lassi.
Dobrou chuť
N. ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat