KOSTKY BROWNIES S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM


Zapomeňte na talířek a vidličku, tento typicky americký dezert se jí zásadně rukou, nejčastěji se podává se sklenicí mléka, a nebo třeba s kávou. Brownies jsou na přípravu velmi jednoduché, brzy upečené a ani se u nich nemusíte bát, že Vám těsto nevyskočí nebo se "zdrcne" - těsto je totiž velmi husté, po upečení zůstane hutné a vláčné.
Pro milovníky arašídového másla jsem pár vrchovatých lžic zakomponovala už do těsta, ti náročnější mohou přidat vrstvu másla i navrch. 

Suroviny
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • hrst oříšků
  • 1 vanilkový lusk

Postup
Do misky nasypeme cukr, přidáme semínka vanilkového lusku, dvě vejce a vyšleháme do pěny. V kastrůlku rozpustíme máslo spolu s nalámanou čokoládou, necháme mírně zchladnout a zašleháme do připravené pěny. Přidáme tři vrchovaté lžíce arašídového másla (nejlépe crunchy - s kousky oříšků), mléko a opět promícháme. Nakonec nasypeme hrst oříšků (můžeme i kousky nalámané čokolády) a do tekuté směsi postupně zašleháváme mouku. Hmota by měla zůstat tekutá, ale hustá.
Těsto nalijeme do menšího pekáčku (samozřejmě vymazaného nebo vyloženého pečícím papírem) a pečeme na 200 stupňů asi 25 minut.
Vychladlé brownies nakrájíme na kostky. Podávat můžeme s čerstvým ovocem, posypané cukrem, nebo s kopečkem šlehačky.



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat