Návod jak si připravit skvělé domácí tortellini. Na náplň můžete použít prakticky cokoliv, k rajčatové omáčce se výborně hodí i mleté maso. Navíc těsto na tortellini klidně můžete použít i na výrobu jiných (nejen plněných) těstovin. Příprava zabere minimálně hodinu času, ale stojí to za to ☺..
Suroviny
Na domácí tortellini (dvě porce)
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 50 - 60 ml vlažné vody (přidáváme podle potřeby)
- sůl
- 3 lžíce ricotty
- strouhaný parmazán
- roquefort
- bazalka
- sůl
- pepř
Omáčka
- červená cibule
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- rajčatová passata
- třtinový cukr
- bazalka
- sůl
- pepř
- parmazán
Postup
Na vál vysypeme mouku, rozklepneme vajíčko, osolíme a spolu s přidáváním vody vypracujeme těsto. Vypracované těsto, dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím v misce rozmícháme ricottu s nastrouhaným parmazánem a plísňovým sýrem. Náplň dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme na co nejtenčí plát (jde to opravdu dost ztěžka :D), rozkrájíme na čtverečky, do každého čtverečku malou lžičkou nandáme náplň a přeložíme napůl (na trojúhelník). Naplněný trojúhelníček přehneme, obtočíme kolem prstu a spojíme konce. Tortellini vaříme cca 7 minut (záleží na velikosti) ve vroucí vodě. Uvařené těstoviny scedíme a prolijeme rozpuštěným máslem s kapkou olivového oleje, aby se neslepily.
Mezitím, než se těsto uleží, nebo třeba tortellini uvaří - připravíme omáčku. V hrnci, na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená rajčata, nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekanou bazalku. Změklou zeleninu zalijeme rajčatovou passatou, osolíme, opepříme, podle chuti můžeme přisladit a necháme povařit. Hotovou omáčku můžeme promixovat nebo propasírovat (není to nutné, mně například kousky zeleniny v omáčce vůbec nevadily).
Na talíř nalijeme omáčku, nandáme těstoviny a nakonec posypeme parmazánem.
Dobrou chuť
N. ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat