DOMÁCÍ TORTELLINI S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Návod jak si připravit skvělé domácí tortellini. Na náplň můžete použít prakticky cokoliv, k rajčatové omáčce se výborně hodí i mleté maso. Navíc těsto na tortellini klidně můžete použít i na výrobu jiných (nejen plněných) těstovin. Příprava zabere minimálně hodinu času, ale stojí to za to ☺..

Suroviny

Na domácí tortellini (dvě porce)

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 50 - 60 ml vlažné vody (přidáváme podle potřeby)
  • sůl
  • 3 lžíce ricotty
  • strouhaný parmazán
  • roquefort
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Omáčka
  • červená cibule
  • 2 rajčata
  • 1 mrkev
  • rajčatová passata
  • třtinový cukr
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • parmazán

Postup
Na vál vysypeme mouku, rozklepneme vajíčko, osolíme a spolu s přidáváním vody vypracujeme těsto. Vypracované těsto, dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím v misce rozmícháme ricottu s nastrouhaným parmazánem a plísňovým sýrem. Náplň dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme na co nejtenčí plát (jde to opravdu dost ztěžka :D), rozkrájíme na čtverečky, do každého čtverečku malou lžičkou nandáme náplň a přeložíme napůl (na trojúhelník). Naplněný trojúhelníček přehneme, obtočíme kolem prstu a spojíme konce. Tortellini vaříme cca 7 minut (záleží na velikosti) ve vroucí vodě. Uvařené těstoviny scedíme a prolijeme rozpuštěným máslem s kapkou olivového oleje, aby se neslepily.

Mezitím, než se těsto uleží, nebo třeba tortellini uvaří - připravíme omáčku. V hrnci, na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená rajčata, nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekanou bazalku. Změklou zeleninu zalijeme rajčatovou passatou, osolíme, opepříme, podle chuti můžeme přisladit a necháme povařit. Hotovou omáčku můžeme promixovat nebo propasírovat (není to nutné, mně například kousky zeleniny v omáčce vůbec nevadily).

Na talíř nalijeme omáčku, nandáme těstoviny a nakonec posypeme parmazánem.


Dobrou chuť
N. ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat