SENDVIČE S PARMSKOU ŠUNKOU


Taky už vyhlížíte léto? Mám pro Vás něco, co Vám ho alespoň minimálně přiblíží, něco, co k létu tak trochu patří. Skvěle se hodí na pláž, výlety, piknik,.. K snídani, svačině, večeři. Tradiční, především dětmi milované sendviče. Původní sendviče prý pocházejí z Británie, z hrabství Sandwich a už je to nějaký ten pátek, co někdo "namazal" ten úúúplně první. A co takový sendvič může vlastně skrývat?..

Suroviny

Těsto na bulky

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g žitné chlebové mouky
  • 320 ml vlažné vody
  • 25 g droždí
  • 15 g cukru
  • 15 g soli
Náplň
  • kozí sýr
  • zakysaná smetana
  • parmská šunka
  • rukola
  • vlašské ořechy
  • čerstvě namletý pepř

Postup
V misce smícháme obě mouky, cukr, sůl, droždí i vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme do tepla odpočinout na 60 minut. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, přendáme na pomoučený vál, rozdělíme na 5 stejných dílů a vytvarujeme bulky nebo rohlíky, které necháme odpočinout dalších 20 minut (doba kynutí je velmi důležitá, sendviče jsou pak mnohem nadýchanější a měkčí). Nakynuté bulky pečeme na 230 stupňů 20 - 25 minut. 

Ze tří lžic zakysané smetany a kozího sýra"umícháme" pomazánku (můžeme dosolit, nebo přidat čerstvé bylinky). Vychladlé sendviče namažeme pomazánkou z kozího sýra, poklademe plátky šunky, rukolu a vlašské ořechy (ořechy můžeme rozdrtit a přimíchat do pomazánky, skvěle ji dochutí a sendviče se pak celkově lépe jedí). Nakonec sendviče dochutíme čerstvě namletým pepřem.



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat