Taky už vyhlížíte léto? Mám pro Vás něco, co Vám ho alespoň minimálně přiblíží, něco, co k létu tak trochu patří. Skvěle se hodí na pláž, výlety, piknik,.. K snídani, svačině, večeři. Tradiční, především dětmi milované sendviče. Původní sendviče prý pocházejí z Británie, z hrabství Sandwich a už je to nějaký ten pátek, co někdo "namazal" ten úúúplně první. A co takový sendvič může vlastně skrývat?..
Suroviny
Těsto na bulky
- 250 g hladké mouky
- 250 g žitné chlebové mouky
- 320 ml vlažné vody
- 25 g droždí
- 15 g cukru
- 15 g soli
Náplň
- kozí sýr
- zakysaná smetana
- parmská šunka
- rukola
- vlašské ořechy
- čerstvě namletý pepř
Postup
V misce smícháme obě mouky, cukr, sůl, droždí i vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme do tepla odpočinout na 60 minut. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, přendáme na pomoučený vál, rozdělíme na 5 stejných dílů a vytvarujeme bulky nebo rohlíky, které necháme odpočinout dalších 20 minut (doba kynutí je velmi důležitá, sendviče jsou pak mnohem nadýchanější a měkčí). Nakynuté bulky pečeme na 230 stupňů 20 - 25 minut.
Ze tří lžic zakysané smetany a kozího sýra"umícháme" pomazánku (můžeme dosolit, nebo přidat čerstvé bylinky). Vychladlé sendviče namažeme pomazánkou z kozího sýra, poklademe plátky šunky, rukolu a vlašské ořechy (ořechy můžeme rozdrtit a přimíchat do pomazánky, skvěle ji dochutí a sendviče se pak celkově lépe jedí). Nakonec sendviče dochutíme čerstvě namletým pepřem.
Dobrou chuť
N. ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat