Červená řepa.. Buď ji milujete, nebo nenávidíte. Stejně tak i kozí sýr, jehož specifická chuť carpaccio ještě podtrhne. Carpaccio z řepy servírujeme jako předkrm, večeři, ke grilovaným masům.. nebo se jím prostě jen tak "cpeme". Kozí sýr můžeme nechat rozpéct na kousku pečiva - jeho chuť i vůně je pak mnohem výraznější.
Suroviny
- 2 menší červené řepy
- šťáva z 1 pomeranče
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 - 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml olivového oleje
- špetka tymiánu
- sůl
- pepř
- kozí sýr
- hrst drcených mandlí nebo piniových oříšků
Postup
Řepy očistíme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, pečeme na 200 stupňů asi 60 minut.
Mezitím, než se upeče řepa připravíme marinádu. V hrnci svaříme ocet, pomerančovou šťávu, tymián a cukr, přidáme sojovou omáčku, opepříme, osolíme a nakonec přidáme olivový olej.
Upečenou řepu nakrájíme nožem na velmi tenké plátky (já použila na tenké plátky obyčejnou škrabku na zeleninu), naservírujeme na talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme opraženými oříšky a kozím sýrem.
Dobrou chuť
N. ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat