CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY


Červená řepa.. Buď ji milujete, nebo nenávidíte. Stejně tak i kozí sýr, jehož specifická chuť carpaccio ještě podtrhne. Carpaccio z řepy servírujeme jako předkrm, večeři, ke grilovaným masům.. nebo se jím prostě jen tak "cpeme". Kozí sýr můžeme nechat rozpéct na kousku pečiva - jeho chuť i vůně je pak mnohem výraznější.


Suroviny
  • 2 menší červené řepy
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 - 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml olivového oleje
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • kozí sýr
  • hrst drcených mandlí nebo piniových oříšků

Postup
Řepy očistíme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, pečeme na 200 stupňů asi 60 minut.
Mezitím, než se upeče řepa připravíme marinádu. V hrnci svaříme ocet, pomerančovou šťávu, tymián a cukr, přidáme sojovou omáčku, opepříme, osolíme a nakonec přidáme olivový olej. 
Upečenou řepu nakrájíme nožem na velmi tenké plátky (já použila na tenké plátky obyčejnou škrabku na zeleninu), naservírujeme na talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme opraženými oříšky a kozím sýrem. 

Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat