RISOTTO S ČERVENOU ŘEPOU


A je tu další řepa.. Risotto tak trochu jinak. No a až na barvu, o řepě ani nevíte ☺. Rissoto s červenou řepou můžete jíst jen tak, jako hlavní chod, nebo jako přílohu - milovníci masa můžou přikusovat grilované kuře.


Suroviny
  • 1 červená řepa
  • 1 hrneček rýže
  • 2 hrnečky zeleninového vývaru
  • 1 větší mrkev
  • 1 červená cibule
  • 1/2 petržele
  • šťáva z 1/2 citonu
  • parmazán
  • sůl
  • pepř
  • bylinky

Postup
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme nebo rozsekáme v mixéru. Do hrnce nasypeme hrnek rýže, zalijeme vývarem, když se část vývaru vyvaří a rýže změkne, přidáme nastrouhanou řepu a necháme "dojít". 
Hotové risotto by nemělo být příliš husté, když má požadovanou konzistenci, přidáme šťávu z citronu, bylinky, osolíme a opepříme. Na dochucení můžeme přidat nadrobno strouhaný parmazán (který se v risottu rozpustí).
Mezi tím vším vařením a dochucováním si na pánvi rozehřejeme oříšek másla s kapkou olivového oleje - nastrouháme mrkev, petržel, cibuli nakrájíme na kostičky a vše restujeme dozlatova.
Rissoto servírujeme posypané orestovanou zeleninou a hoblinkami parmazánu.


Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat