Okurka, cibule, kopr - i tak málo stačí na vykouzlení skvělého, lehkého salátu. Kombinaci okurky a kopru znám z řeckého Tzatziky, chuť našeho salátu je dost podobná, jen možná oceníte větší svěžest, někteří i absenci česneku. A navíc, máte tu důkaz, že okurkový salát nemusí vypadat (ani chutnat) jako ze školní jídelny.
Suroviny
- 1 okurka hadovka
- 1 červená cibule
- šťáva z 1/2 limetky
- 1 - 2 lžíce červeného vinného octa
- třtinový cukr
- kopr
- sůl
Postup
Okurku a cibuli nakrájíme na DROBNÉ kostičky (líp se to potom jí ☺), přidáme vinný ocet, limetovou šťávu, kopr, sůl a nakonec dosazlujeme cukrem - asi tak, abychom docílili sladkokyselé chuti. Promícháme a salát vložíme na hodinu do lednice (zelenina pustí šťávu a všechny chutě se lépe propojí).
Dobrou chuť
N. ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat