OKURKOVÝ SALÁT


Okurka, cibule, kopr - i tak málo stačí na vykouzlení skvělého, lehkého salátu. Kombinaci okurky a kopru znám z řeckého Tzatziky, chuť našeho salátu je dost podobná, jen možná oceníte větší svěžest, někteří i absenci česneku. A navíc, máte tu důkaz, že okurkový salát nemusí vypadat (ani chutnat) jako ze školní jídelny.

Suroviny
  • 1 okurka hadovka
  • 1 červená cibule
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 - 2 lžíce červeného vinného octa
  • třtinový cukr
  • kopr
  • sůl

Postup
Okurku a cibuli nakrájíme na DROBNÉ kostičky (líp se to potom jí ☺), přidáme vinný ocet, limetovou šťávu, kopr, sůl a nakonec dosazlujeme cukrem - asi tak, abychom docílili sladkokyselé chuti. Promícháme a salát vložíme na hodinu do lednice (zelenina pustí šťávu a všechny chutě se lépe propojí).



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat