CIBULOVÝ CHLÉB


Není nic lepšího než domácí chleba, voňavý, teplý, čerstvě vytažený z trouby.. Tenhle cibulový Vám nezabere mnoho času, kyne pouze hodinu, a zároveň je pečený z běžně dostupných surovin. Místo cibule můžete vyzkoušet přidat sušená rajčata, česnek, tymián, nebo třeba vařenou bramboru.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g žitné chlebové mouky
  • 25 g droždí
  • 50 ml mléka
  • 200 ml vlažné vody
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • cukr
  • majoránka

Postup
Mléko zahřejeme na 37 stupňů, přidáme čerstvé nadrobené droždí, lžičku cukru a necháme vzejít na teplém místě.
Cibule si nakrájíme na kostičky a restujeme dozlatova na olivovém oleji (olejem nešetříme).
V míse smícháme obě mouky, sůl, majoránku, zalijeme vlažnou vodou, přidáme kvásek a cibuli a uhněteme hladké těsto. Těsto přeneseme do vymazané chlebové formy a necháme 40 - 60 minut odpočívat pod utěrkou. Nakynutý chléb pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, přibližně 45 minut. V průběhu pečení ho potíráme vlažnou vodou.
Upečený chléb necháme před krájením mírně vychladnout.



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat