DOMÁCÍ BUBBLE TEA


Bublinkový čaj je v dnešní době velmi oblíbeným nápojem. Pokud nemáte tu možnost koupit si ten pravý, nebo máte chuť porovnat, jestli se domácí vyrovná tomu kupovanému, mám pro vás recept. Základem bubble tea by měl být čaj - zelený, černý či jasmínový, přidávat můžete mléko, ovoce, ledovou tříšť, sirupy, želé, nebo právě tapiokové perly - žvýkací kuličky.
Tapiokové perly seženete na internetu za velmi příznivou cenu a balení Vám vydrží na výrobu mnoha nápojů (samozřejmě se tapioka dá využít i jinak), příchuť čaje si zvolíte sami a k výrobě nepotřebujete ani žádné speciální vybavení.

Suroviny
  • 70 g tapiokových perel
  • velký hrnek zeleného čaje (požívám sypaný)
Na mléčný čaj
  • 1/2 hrnku mléka
  • vanilkový sirup (může být jakákoliv jiná příchuť)
  • šťáva z limetky
Na jahodový čaj
  • 5 jahod
  • 1 panák grenadiny
  • lžíce růžové vody
  • sáček jahodového čaje
  • třtinový cukr


Postup
Tapiokové perly vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat 2 hodiny. Mezitím uvaříme zelený čaj a necháme jej zchladnout. 
Nabobtnané perly rozdělíme na polovinu (množství je psáno tak na dvě sklenice - jedna mléčná, jedna jahodová, samozřejmě můžete množství měnit podle chuti).

Příprava mléčného čaje:
Polovinu nabobtnaných perel přendáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme šťávu z limety a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 5 minut, potom perly ihned slijeme a propláchneme studenou vodou. Do shakeru nalijeme polovinu čaje, přidáme mléko, ochutíme sirupem a důkladně protřepeme. Čaj přelijeme do sklenice a přidáme připravené kuličky.

Příprava jahodového čaje:
Druhou polovinu kuliček vaříme stejně jako tu první, do čaje mléčného, s tím rozdílem, že místo limety přidáme lžíci růžové vody, třtinový cukr a sáček jahodového čaje. Uvařené kuličky opět slijeme a propláchneme.
V mixéru promixujeme jahody, vzniklou tekutinu ještě přecedíme přes sítko. Do shakeru dáme pár kostek ledu, zelený čaj, přecezenou šťávu z jahod a panáka grenadiny - všechno společně protřepeme, promícháme, nalijeme do sklenice a přidáme uvařené "jahodové" kuličky.

Čaje můžeme podávat jak teplé, tak vychlazené s ledem.



Dobrou chuť
N. ♥

2 komentáře:

  1. Nevíte, kde zakoupit sortiment na přípravu domácího bubble tea ?
    Můžete si ho sami doma připravit dle vlastní fantazie a to z široké škály výborných příchutí, které můžete lehce kombinovat.
    Veškeré informace naleznete na našich stránkách http://barman.cz/15-bubble-tea

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá moc pěkně :-) . Je super, že se to dá pít jak teplé, tak i studené :-) . My jsme v létě pily ledovou tříšť :-D . Objednala jsem dětem výrobník ledové tříště z Cesk, a když jsem si ledovou tříšť natočila a chvíli počkala, tak se rozpustila a měla jsem z toho výborné studené pití :-) .

    OdpovědětVymazat