NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ


Pokud milujete Oreo tak jako já, tak tenhle koláček určitě vyzkoušejte. Navíc zvolenou náplň můžete využít i při přípravě dortů - se zašlehaným máslem jako krém, při větším poměru smetany jako polevu.
Koláč je jednoduchý, nepečený, připravený je opravdu rychle. Inspirací pro jeho přípravu mi byl videorecept, který jsem objevila na internetu. A musím říct, že se opravdu vyplatilo ho vyzkoušet.

Suroviny
  • 200 g sušenek oreo
  • 100 g másla
  • 200 g čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání
  • čerstvé jahody

Postup
V mixéru nadrtíme Oreo sušenky a přidáme rozehřáté máslo - hmotu společně promixujeme, vložíme do formy na koláč (může být i obdélníková) a pořádně umačkáme - na dně i na stěnách (podobně jako na cheesecake). Formu se "sušenkovým těstem" vložíme do mrazáku a začneme připravovat náplň. 
Čokoládu nalámeme na kostičky (já zvolila vysokoprocentní hořkou, ale dortík můžete udělat i z mléčné, nebo čokolády namíchat), v kastrůlku zahřejeme smetanu (nesmí se ale vařit!), následně kostičky čokolády přelijeme horkou smetanou a necháme rozpustit - trošku jim pomůžeme vařečkou. Krásně hladkou náplň nyní nalijeme na těsto, rozetřeme a poklademe čerstvými jahodami. Dezert je hotový, teď už mu jen dopřejeme minimálně dvě hodinky v lednici (klidně tam může počkat i přes noc, pokud to tedy vydržíte :D).
Servírování můžeme doplnit o oříšky, šlehačku nebo ještě přidat ovoce - koláč je dost hutný, množství surovin je proto zvoleno pouze na formu o průměru 20 cm.



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat