POMERANČOVÝ SORBET


Tímhle receptem si tak trochu přiblížíme léto. Citrusový sorbet je velmi osvěžující a v nezmraženém stavu by se dal považovat za alkoholický koktejl, který k létu samozřejmě patří taky..☺
Pomerančový sorbet zvládne připravit opravdu každý, a pokud máte navíc zmrzlinovač, můžete si na něm pochutnávat přibližně během hodiny. Těm, kteří zmrzlinovač doma nemají potrvá mražení poněkud déle, ale kdo si počká,..☺

Suroviny
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • 200 ml Prosecca
  • 4 velké pomeranče
  • 1 limetka

Postup
Do hrnce nasypeme cukr, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mícháme dokud se cukr úplně nerozpustí a hmota lehce nezhoustne na sirup. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Dalším krokem je vymačkání pomerančů a limety - já použila klasický ruční odšťavňovač a do šťávy přidala i kousek dužiny, můžete ale použít i ten elektrický, kde vám z pomerančů zůstane pouze čistá šťáva.
Šťávu z citrusů pomalu smícháme se sirupem a jako poslední přilijeme Prosecco. A máme hotovo. I když.. ne tak úplně, teď nás ještě čeká opravdu dlouhé mražení a to přibližně 5 až 6 hodin. V průběhu mražení můžeme sorbet několikrát promíchat.
Hotový sorbet servírujeme do (nejlépe namražených) skleniček s lístkem máty nebo meduňky.



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat