TAPIOKOVÝ DEZERT


Po přípravě domácího bubble tea mi ve špajzu zbylo (na můj vkus) ještě velké množství tapiokových perel.. Po (dlouuuuuuuhééém :D) přemýšlení z nich nakonec vznikl tenhle kokosovo-tvarohový dezert. Je výbornou alternativou klasického pudingu, tapiokové perly jsou velmi chutné a navíc neobsahují lepek, takže dezert mohou ochutnat i lidé s bezlepkovou dietou. Místo kokosu lze samozřejmě použít třeba vanilka nebo skořice..☺

Suroviny
  • 70 g tapiokových perel
  • 400 - 500 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanička tvarohu
  • strouhaný kokos
  • čerstvé/mražené ovoce
  • meduňka na ozdobu

Postup
Tapiokové perly nasypeme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 2 - 3 hodiny nabobtnat. Následně slijeme vodu, perly přendáme do hrnce, přidáme mléko, přivedeme k varu a dochutíme kokosem a cukrem (obojí přidáváme podle chuti, s kokosem nemusíme šetřit). Za občasného míchání necháme směs zhoustnout - přibližně na konzistenci pudingu (pokud je směs moc hustá, můžeme postupně ředit mlékem). Již takto připravený dezert můžeme podávat - jako tapiokový puding. 
Abychom ho ale od pudingu alespoň trochu odlišili, tak do vychladlé hmoty zamícháme vaničku měkkého tvarohu. Nalijeme do skleniček a ozdobíme ovocem - v mém případě rybízem (skvěle doplní sladkou chuť pudingu, ke kokosu se výborně chuťově hodí například i ananas), navrch dozdobíme meduňkou a můžeme servírovat.



Dobrou chuť
N. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat