ANANASOVÁ ZMRZLINA


Zkuste si vyrobit originální domácí zmrzlinu.. Z kvalitních surovin a oblíbeného čerstvého ovoce. O horké letní dny není nouze, a tak se Vám recept na jednu ovocnou určitě hodí. 
Jak uvidíte v receptu moje oblíbená je jogurtová - je jemná a ne příliš sladká. K výrobě této zmrzliny nepotřebujete ani zmrzlinovač, postačí obyčejný mrazák a troška trpělivosti.
Mezi surovinami najdete jednu opravdu důležitou.. Čerstvý, teplý, jablečný štrůdl.. S oříšky, skořicí a posypaný moučkovým cukrem. Pokud máte i tuhle ingredienci, máte vyhráno, a taky.. hooodně rychle snědeno ☺

Suroviny
  • 1 větší ananas
  • 100 g krupicového cukru
  • 375 g bílého jogurtu
  • šťáva z 1 citronu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • štrůdl na ozdobu :D


Postup
Ananas oloupeme, zbavíme středu, nakrájíme na kostičky a důkladně rozmixujeme (opravdu dohladka např. ve smoothie makeru). Směs přecedíme do hrnce - vznikne nám přibližně 200 - 300 ml husté ananasové šťávy (záleží na velikosti ananasu). Do šťávy přidáme krupicový cukr a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Nyní necháme "sirup" úplně vychladnout.
V míse smícháme vychladlý ananasový sirup s bílým jogurtem, přidáme šťávu z jednoho citronu a lehce vyšlehanou smetanu. Směs prošleháme a přelijeme do formy, ve které bude tuhnout.
Zmrzlinu necháme v mrazáku ztuhnout přes noc. Následující den zmrzlou směs přendáme do mixeru a promixujeme dohladka, přelijeme opět do formy a necháme v mrazáku 2 - 3 hodiny. A máme hotovo. Podáváme s čerstvou mátou, s teplým jablečným štrůdlem nebo třeba s grilovaným ananasem či jiným sezónním ovocem.




Dobrou chuť
N. ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat